Aké sú to severské nálepky?

Čistota a jednoduchosť je heslo pre severský alebo škandinávsky štýl bývania. V interiéri vládne pocit ľahkosti bez zbytočného chaosu. V takomto prostredí sa dokážete jednoducho zrelaxovať a prísť na nové myšlienky.

Nálepky na stenu v takomto interiéri sú vhodným doplnkom na dotvorenie a podčiarknutie škandinávskeho štýlu.  

Súčasnosť

Vzhľadom na minulosť severských krajín chce škandinávsky štýl vytvoriť dostatočne útulný a samostatný priestor, ktorý bude však stále pôsobiť vzdušne. V interiéri sa tak budete cítiť príjemne a uvoľnene. Zabudnite na prehnané ozdoby, tapety a dekorácie, vsaďte skôr na funkčnosť a jednoduché dekorácie, ktorými môžete svoj priestor spríjemniť. 

Nálepky na stenu - srdiečka

Kde sa hodí škandinávsky štýl bývania?

Keďže tento štýl je založený na minimalizme, tak nie je žiadnym prekvapením, že ho častejšie môžeme vidieť v menších interiéroch a bytoch. Pre severské krajiny je typické chladné a pochmúrne počasie, preto potrebujú v interiéroch svetlo. 

Ako začať s výberom nálepiek?

Nálepky môžu pripomínať rôzne tvary napríklad guličkybodkyobdĺžniky alebo šesťuholníky. Nálepky guličiek sa postarajú o elegantný a jemný vzhľad.

Vhodné sú aj číslicepísmenka alebo znaky. Pre najmenších sú vhodné nálepky oblakovhviezdstromovzvieratiek alebo iné tvary podľa želania. Nálepky majú široké využitie a podľa ich dizajnu môžete prispôsobiť aj vhodné umiestnenie, hlavne pri absencii doplnkov a dekorácií v interiéri. Hodia sa tiež do pracovných kútov, chodby alebo obývačky, kde vytvoria útulné miesto s čistými líniami.

Škandinávske nálepky na stenu - Medvede

Farebná paleta pre škandinávsky štýl

Škandinávsky štýl sa drží tlmených a neutrálnych farieb. Základnou farbou je jednoznačne čierna a biela. Populárne sú aj odtiene šedej a hnedej farby. Vhodné sú aj pastelové farby, najčastejšie ide o odtiene zelenej alebo staroružovej farby. V moderných severských interiéroch dominujú aj výrazné farby, môžete tak pridať odtiene žltej, horčicovej alebo dokonca červenej farby, ktoré sú štýlové aj na stenách.