Aké sú to severské nálepky?

Čistota a jednoduchosť je heslo pre severský alebo škandinávsky štýl bývania. V interiéri vládne pocit ľahkosti bez zbytočného chaosu. V takomto prostredí sa dokážete jednoducho zrelaxovať a prísť na nové myšlienky.

Nálepky na stenu v takomto interiéri sú vhodným doplnkom na dotvorenie a podčiarknutie škandinávskeho štýlu.  

Súčasnosť

Vzhľadom na minulosť severských krajín chce škandinávsky štýl vytvoriť dostatočne útulný a samostatný priestor, ktorý bude však stále pôsobiť vzdušne. V interiéri sa tak budete cítiť príjemne a uvoľnene. Zabudnite na prehnané ozdoby, tapety a dekorácie, vsaďte skôr na funkčnosť a jednoduché dekorácie, ktorými môžete svoj priestor spríjemniť. 

15312

Kde sa hodí škandinávsky štýl bývania?

Keďže tento štýl je založený na minimalizme, tak nie je žiadnym prekvapením, že ho častejšie môžeme vidieť v menších interiéroch a bytoch. Pre severské krajiny je typické chladné a pochmúrne počasie, preto potrebujú v interiéroch svetlo. 

Ako začať s výberom nálepiek?

Nálepky môžu pripomínať rôzne tvary napríklad guličkybodkyobdĺžniky alebo šesťuholníky. Nálepky guličiek sa postarajú o elegantný a jemný vzhľad.

Vhodné sú aj číslicepísmenka alebo znaky. Pre najmenších sú vhodné nálepky oblakovhviezdstromovzvieratiek alebo iné tvary podľa želania. Nálepky majú široké využitie a podľa ich dizajnu môžete prispôsobiť aj vhodné umiestnenie, hlavne pri absencii doplnkov a dekorácií v interiéri. Hodia sa tiež do pracovných kútov, chodby alebo obývačky, kde vytvoria útulné miesto s čistými líniami.

nalepky_na_stenu

Farebná paleta pre škandinávsky štýl

Škandinávsky štýl sa drží tlmených a neutrálnych farieb. Základnou farbou je jednoznačne čierna a biela. Populárne sú aj odtiene šedej a hnedej farby. Vhodné sú aj pastelové farby, najčastejšie ide o odtiene zelenej alebo staroružovej farby. V moderných severských interiéroch dominujú aj výrazné farby, môžete tak pridať odtiene žltej, horčicovej alebo dokonca červenej farby, ktoré sú štýlové aj na stenách.