Aké nálepky sa hodia do spálne?

Chcete zariadiť pohodlnú a funkčnú spálňu, ale stále neviete čo vám chýba.

Problém môžu spôsobiť aj prázdne steny alebo nevhodné tapety. Niektoré farby alebo špecifické ornamenty pôsobia v miestnosti rušivo a odoberajú vám energiu. Spálňa je miestom, ktoré okrem spania využívame na odpočinok a regeneráciu. Práve preto je dôležité, aby jej zariadenie bolo predovšetkým pohodlné a prispôsobené vašim osobným preferenciám.

Kde začať?

Pred výberom sa vždy zamerajte na problémové oblasti alebo časť miestnosti, ktorú by ste chceli zmeniť. Nálepky na stenu v spálni nemusia za každú cenu potrhovať kreativitu. Podstatné je, aby vo vás vyvolávali príjemné pocity, ktoré sa spájajú s relaxom a odpočinkom. Či už jej doprajete nálepky na stenu s textom alebo s motívom je na vás. To však neznamená, že musíte zmeniť celé zariadenie, stačí určiť vhodné nálepky a symboly. Následne ich prispôsobte so zariadením v spálni, nezabudnite na vhodné farebné kombinácie.

Nálepky s citátmi

Citáty na stene sú stále populárne, a to nielen v obývačke. Hodia sa aj do detskej izby alebo spálne. Z ponuky si tak môžete vybrať nálepku, ktorá vás dokáže motivovať alebo spája to, čo máte radi. Peknou motivačnou nálepkou, ktorá vás každé ráno povzbudí pri vstávaní z postele je nálepka s anglickým textom Live your dreams, ktorý v preklade znamená Ži svoje sny. Prípadne môžete zvoliť textovú nálepku, akou je aj nálepka na stenu s citátom rodiny, ktorá nám pripomína to najcennejšie. V prípade, že zariaďujete spálňu spoločne s vašim partnerom, tak si na voľnú plochu môžete nalepiť nálepku momenty s anglickým textom. Výnimkou nie sú ani nálepky, ktoré sa spájajú s láskou alebo vierou.

Kde môžete umiestniť nálepky na stenu?

Umiestnenie nálepiek sa odvíja od veľkosti priestoru a samotných nálepiek. Textové nálepky môžete umiestniť napríklad nad posteľ alebo nad komodu. Kreatívne nálepky s ornamentmi vyniknú v pracovnom kúte alebo v priestore, ktorý slúži na relaxáciu. V mnohých prípadoch dokážete nálepky umiestniť k oknu alebo priamo na celú stenu. Určite si dopredu nekupujte nálepky, ktoré viete, že potrebujú väčší priestor. 

Jedinečné motívy

Výber vhodných nálepiek sa odvíja predovšetkým od vášho interiérového štýlu. Pokiaľ preferujete elegantné zariadenie, tak si môžete vybrať nálepky s rôznym ornamentom alebo motívom kvetín. Odporúčané sú najmä v čiernej alebo jemnej krémovej farbe, prípadne v bielej farbe. V minimalistickom interiéri vyniknú jednoduché a textové nálepky.

Veľmi obľúbené sú kvety pivónií.

Útulná a pohodlná spálňa nám umožňuje regenerovať naše sily po celom dni. S nálepkami na stenu už iba podotknete atmosféru v celej miestnosti. :)