Ako vyberať detské nálepky?

Pri zariaďovaní detskej izby nezabúdajte na kreativitu a vytvorenie útulného priestoru. Jednou z možností, ako to môžete docieliť je použitie detských nálepiek na stenu. Detské nálepky majú viaceré výhody, ktoré dokážu z prázdnej alebo chladnej izby vytvoriť hravý kútik. Pri porovnaní detských izieb z minulosti môžeme na prvý pohľad usúdiť, že im chýbala hravosť v podobe veselých ozdôb na stenu. Jednofarebný minimalistický nábytok, koberec a veľký prázdny priestor, ktorý je len naoko zaplnený hračkami. S pomocou nálepiek vytvoríte rozprávkovú detskú izbu.

Detské nálepky na stenuAké sú výhody detských nálepiek?

Nálepky sú pomerne jednoduchým dizajnovým doplnkom, ktorý dokáže urobiť v obyčajnej izbe veľkú zmenu. Detský štýl sa rýchlo mení a taktiež sa menia aj ich preferencie, čo však nepredstavuje žiadny problém. Nálepky môžete jednoducho nahradiť inými alebo po čase ich celkom odstrániť. Hlavnou výhodou nálepiek je to, že dokážu celú miestnosť rozžiariť a spestriť. Okrem toho vám pomôžu s rozdelením zón v celej izbe. Môžete ich pokojne skombinovať aj s fotkami.

Ako začať s výberom?

Detská izba je miestom, kde by sa dieťa malo cítiť bezpečne, ale zároveň komfortne. Najlepšie urobíte ak budete počúvať svoju ratolesť a pri výbere jej necháte úplnú slobodu. Deti si tak budú môcť vybrať nálepky, ktoré odpovedajú ich štýlu a vyvolávajú v nich radosť. Snažte sa však o to, aby boli nálepky prispôsobené k štýlu detskej izby a nepôsobili gýčovito alebo nezaberali príliš veľa priestoru. Vyhýbajte sa umiestneniu výrazných nálepiek v blízkosti miesta na učenie. Nálepky by ich mohli rozrušovať počas učenia a zabránili by im sa úplne sústrediť. Vyhýbajte sa tmavým farbám, ktoré v detskej izbe pôsobia veľmi pochmúrne.

Nálepky v dievčenskej izbe

V dievčenskej izbe prevládajú nálepky, ktoré sú rozmanité a podporujú kreatívne myslenie. Často ide o rôzne motívy alebo ornamenty, napríklad v ružovej farbe. Ak im však chcete pomôcť s výberom nálepiek, tak sa snažte začať s výberom vhodnej témy. Okrem kreatívnych motívov sú pre dievčatá typické postavy z rozprávok, prírodné motívy, zvieratká alebo kvety. Motívy by mali v prvom rade zaujať vašu dcéru. Pokiaľ máte steny vymaľované na bielo, tak vám to umožňuje zvoliť veselšie farby, nemusíte zostať len pri ružovej alebo fialovej. V prípade, že v izbe sú tmavé steny, tak je vhodné zvoliť skôr jednofarebné alebo svetlé nálepky, ktoré dodajú izbe svetlo a rozžiaria ju.

 Nálepky pre chlapcov

Chlapcov zaujímajú najmä nálepky superhrdinov alebo dopravných prostriedkov. S pomocou nálepiek dokážete ich priestor premeniť na skutočný raj, kde sa budú radi hrať a vracať. Detské nálepky pre chlapcov vedia byť tiež kreatívne a pestré, vďaka čomu môžu dať dôraz na ich osobnosť. Nemusíte sa vyhýbať ani 3D nálepkám.

Detské nálepky sú skvelým doplnkom, ktorý môže celý priestor obohatiť alebo mu dopriať dávku kreativity, pričom môžete vsadiť na osobitý vkus dieťaťa. Pri výbere vhodných nálepiek sa orientujte skôr na pestré a veselé farby. Dnes máte k dispozícii naozaj veľké množstvo nálepiek, ktoré sa hodia do dievčenskej alebo chlapčenskej izby. Nemusíte sa obávať ani obmedzení vo výbere vhodnej veľkosti alebo motívu.